Kosolan Talo

Lapuan maamerkkinä kohoavan Kosolan talon historiallinen kievari toimii jälleen sadan vuoden tauon jälkeen. Kievarissa on lounaskahvila, jonka lounaslistat ja aukioloajat löytyvät Kosolan Talon verkkosivuilta. Bussiryhmille, kokousvieraille, sekä erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestäjille kievari toimii myös tilausravintolana.

Kosolan talon tilat muodostuvat kahdesta kokonaisuudesta: Kievari ja Isoo puoli.

Kievarissa on 65 asiakaspaikkaa ja anniskeluoikeudet. Isoon puolen huoneissa on 65 + 15 asiakaspaikkaa. Lisäksi vuokrattavissa on yläkerran kabinetti 10 hengelle.  Kokoustekniikka on ajanmukainen.

Keväällä 2020 aloitettu restaurointi jatkuu talon muissa osissa toistaiseksi. 

Talon historia on poikkeuksellisen kiehtova ja monimuotoinen. Historiaopastuksia pitävät tilauksesta tarinankertojat Heli Karhumäki ja Taina Hautamäki. Talokokonaisuus on rakentunut paikalleen Lapuanjoen rantaan kolmessa vaiheessa, joista varhaisin on 1700-luvulta. Tämän vanhimman talon rakenteiden päälle toteutettiin 1861 muutokset, joista rakentui talon matalampi siipiosa, nykyinen kievari. Vuonna 1887 rakennettiin sen kanssa kulmittain jokirannan suuntainen kaks- ja puolifooninkinen
talo, ja ne yhdistettiin vuonna 1959 noin 700 neliömetrin ja 24 huoneen kokonaisuudeksi yhdyskäytävin ja portaikoin.

Ryhmille suunnatut matkailupalvelut löytyvät Kosolan Talon verkkosivuilta.

Tässä lisää mielenkiintoisia kohteita Lapualla