Mikä Lapua?

Lapualla viihdyt varmasti!

Lapua on ystävällinen ja idyllinen kaupunki Seinäjoen kupeessa, Etelä-Pohjanmaan sydämessä. Vajaan 15 000 asukkaan Lapua yllättää kävijät upeilla puutarhoillaan, luontokohteillaan ja kulttuuritarjonnallaan. Lapuan keskustan lähellä risteävät valtatiet 16 ja 19, joten Lapualle pääsee mutkattomasti piipahtamaan vaikka läpikulkumatkalla.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Simpsiön laskettelukeskus sekä kaupungin museot, galleriat, ateljeet, teatterit, tapahtumat, uimapaikat sekä urheilukisat, -hallit ja -kentät pitävät niin lapualaiset kuin vierailijammekin vireinä. Peltolakeuksien, jokien sekä Simpsiön vuoren ansiosta luonnonrauhasta voi Lapualla nauttia monenlaisissa maisemissa.

Halusitpa viettää päivän yksin, kaksin tai koko perheen voimin, riemukkaasti tai rauhallisesti, meillä viihdyt varmasti.

Luontoa ja kulttuuria

Lapua tunnetaan ennen kaikkea historiasta ja urheilusta sekä Patruunatehtaan räjähdyksestä.  Pikkukaupungiksi Lapualla on erittäin vilkasta kulttuuritoimintaa: entisen Patruunatehtaan alueelle perustettiin 90-luvulla kulttuurikeskus, jossa sijaitsevat Lapuan kaupungin museot, kaupunginkirjasto, musiikkiopisto, kansalaisopisto, kaupungin matkailutoimisto ja kulttuuripalvelut. Kaupungin kulttuuri- ja taidepalveluiden lisäksi alueella on yrityksiä ja yhteisöjä. Tutustu tapahtumiin ja tempauksiin tapahtumakalenterissamme.

Kulttuurikeskuksen lisäksi kaupungin kesäisiä vetovoimakohteita ovat upea, kukkaloistollaan ilahduttava Jokilaakson matkailupuutarha sekä luontoelämyksiä tarjoava Luonto-Simpsiö.