Rundtur i väveriet hos Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit är ett linne- och ullväveri, vars vävnings- och materialfärdigheter har finslipats till sin spets i flera årtionden. Lapuan Kankurit har beviljats TAITO-FINLANDIA samt ett flertal designpriser.

På rundturen får du bekanta dig med väveriets olika avdelningar; för varpning, vävning, efterbehandling och sömnad. Läs mer https://www.lapuankankurit.fi/fi/kutomomme-0

Väveriturer för grupper, beroende på produktionssituationen och enligt möjligheterna, varaktighet ca 45 minuter. Efter rundturen, transfer till Kulturcentret Vanha Paukku (ca 2 km). Visningarna ska bokas på förhand.

I den fantastiska fabriksbutiken visas hela vårt breda utbud av produkter till fabriksbutikspriser, samt utgående produkter och sekunda kvaliteter till ett förmånligt pris.

Kulturcentret har också mycket mer att bjuda; teater, utställningar, museer, flodbåtskryssningar med mera. Läs mer http://www.vanhapaukku.fi/

Gruppstorlek:

minst 20 personer

Varaktighet:

Rundtur i väveriet cirka 45 minuter

Tilläggstjänster:

– Kaffe eller lunch enligt överenskommelse i restaurang Iso Prässi
– Flodbåtskryssning på sommaren

Pris:

Visningar 5 €/person
Gruppens deltagare som har deltagit väverituren får 10 % rabatt på de redan förmånliga fabriksbutikspriserna (riktpris -20 %).

I priset ingår:

– Du får bekanta dig Lapuan Kankurits hundraåriga historia

Rättigheter till ändringar förbehålles.

Kontaktuppgifter

Adress

Telefon

E-post

Hemsida

Sociala media

Här finns fler intressanta resmål i Lapua