Vilket Lappo?

Du kommer säkert att trivas i Lappo!

Lappo är en vänlig och idyllisk stad i närheten av Seinäjoki, i hjärtat av Södra Österbotten. Lappo med sina nästan 15 000 invånare överraskar besökarna med sina fantastiska trädgårdar, naturplatser och sitt kulturutbud. I närheten av Lappo centrum korsas riksvägarna 16 och 19; det är enkelt att stanna till i Lappo under en genomresa.

Upplev kulturcentret Vanha Paukku, Simpsiö skidcenter och stadens museer, gallerier, ateljéer, teatrar, evenemang och badplatser samt sporttävlingarna, -hallarna och -planerna som håller både lappoborna och besökarna pigga. Åkerslätterna, älvarna och Simpsiönvuori garanterar att du i Lappo kan njuta av naturens lugn i ett omväxlande landskap.

Oavsett om du vill tillbringa dagen ensam, med någon du tycker om eller tillsammans med familjen, livligt eller lugnt; du kommer säkert att trivas här.

Natur och kultur

Lappo är främst känt för sin historia, för sporten samt för explosionen i Patronfabriken. För att vara i en småstad, så är kulturverksamheten i Lappo mycket livlig: ett kulturcenter inrättades på 90-talet på den före detta Patronfabrikens område, vilket inrymmer Lappos stadsmuseer, stadsbiblioteket, musikinstitutet, medborgarinstitutet, stadens turistbyrå och kulturtjänsterna. Förutom stadens kultur- och konsttjänster finns det också många företag och föreningar på området. Kolla in evenemangen och andra händelser i vår evenemangskalender.

Till stadens sommarattraktioner hör förutom kulturcentret också den fantastiska Älvdalens turismträdgård, som gläder med sin blomsterprakt, och Luonto-Simpsiö som bjuder på ytterligare naturupplevelser