Kulttuurikeskus Vanhan Paukun
opastukset

ERILAISIA ELÄMYKSIÄ VANHASSA PAUKUSSA

Vanha Paukku on ympäristöltään ja historialtaan ainutlaatuinen kulttuuri- ja yrityskeskus Lapuanjoen rannalla. Entisen Lapuan patruunatehtaan alueella on kokoustiloja, museoita, ravintola Iso Prässi, kahvila Café Patruuna ja myymälöitä, kuten Taito-Finlandialla ja Ornamon pallolla palkittu Lapuan Kankurit sekä Museokauppa Harmonia. Elokuvateatteri, Teatteri Lapua, kirjasto sekä musiikki- ja kansalaisopisto toimivat kaikki kulttuurikeskuksen tiloissa. Kesällä Vanhan Paukun rannasta lähtee myös jokilaiva.

PÄIVÄRETKI:

– Opastetun kierroksen aikana tutustutaan alueen historiaan ja museoihin kuten Lapuan Patruunatehtaan museoon, Lapuanliikkeen museoon ja Pyhälahden Valokuvaamomuseoon sekä Lapuan Taidemuseoon. Lisäksi tutustutaan näyttelyihin Patruunagalleriassa ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleriassa, sekä käydään räjähdysonnettomuuden muistokappelissa, Pajakappelissa.

– Ostoksia voi tehdä laadukkaissa myymälöissä: Lapuan Kankurit ja Museokauppa Harmonia

– Lounas nautitaan Ison Prässin ravintolassa ma-pe kello 10.30-13.30.

Ryhmänkoko:

min. 10 henkeä

Kesto:

n. 2-4 h

Milloin:

Ympäri vuoden

Lisäpalvelut:

– Rata-ammunta: Vanhassa Paukussa on Lapuan Seudun Ampujien ampumarata, johon mahtuu kerralla 14 henkeä. Voit kokeilla ilmapistoolia tai -kivääriä.
– Jokiristeily vie matkalle Lapuan historiaan ja eteläpohjalaiseen luontoon. M/S KOIVUNLEHTI tekee noin tunnin mittaisen opastetun Lapuanjoki-risteilyn.
– Kahvit voi nauttia Cafe Patruunassa

Hinta:

– 12 €/hlö
– kun ryhmä tilaa ryhmäretkituotteen, on opastus ilmaainen. Pelkkä opastus 50€ / ryhmä

Hintaan sisältyy:

– noin tunnin opastettu kierros Vanhan Paukun alueella
– lounas Ison Prässin ravintolassa, ma-pe klo 10.30-13.30

Yhteystiedot

Osoite

Puhelin

Sähköposti

Verkkosivusto

Somet

Tässä lisää mielenkiintoisia kohteita Lapualla